stOOmgroep turnhout vzw

contact :
clubhuis tel. +32(0)14 429074
adres : Parklaan 54 bus 4, 2300 Turnhout
spoorweg : Parklaan 54, 2300 Turnhout

  id.nr. 5362/82 ▫▪▪▫ BTW BE422.415.402 ▫▪▪▫ IBAN BE44 3200 7670 5145 BIC BBRUBEBB ▫▪▪▫ e-mail info@stoomgroep.be

Start
Omhoog

HOT NEWS 2015

  • za. 26/12
    Alhoewel het winter is zitten we niet stil : de brug - zij is geschilderd; de nieuwe modelspoorwissels - er wordt aan gewerkt... (foto's Dré)

  • do. 11/11
    Nieuwe loc draait voor het eerst, bij gebrek aan luchtdruk, dan maar in 1 keer onder stoom. Met succes !

  • za. 31/10
    Al vroeg werd er begonnen aan de voorbereiding van het Halloweengebeuren... Dré heeft daarvan wat kiekjes gemaakt :






     

  • za. 03/10
    Wij vernemen het plotse overlijden van Rob Van Dort. Hij is op 88-jarige leeftijd bezweken aan kanker. Wij verliezen in hem een aimabele, gedreven modelbouwer met een enorme kennis van stoomgedreven installaties, die hij graag met velen wilde delen. Daartoe richtte hij, in samenwerking met anderen, de Stoomgroep Holland op en ontwikkelde daarnaast vele andere activiteiten, zoals het tijdschrift “Onder Stoom”, om de stoommodelbouw te stimuleren.

 

  • za. 12/09
    René Jochems deed met succes zijn maidentrip met de 5" "Alice" en hij mocht ter gelegenheid zijn stoomkeuringsdocumentenpapieren ondertekenen. Er waren ook nog andere "zwartrijders" die dag : Anhony Van Nieuwenhoven en Lor Verheyden :
    foto's Dré Lemmes


  • zo. 16/08
    Wij vernemen zopas het overlijden van Mia Van Rillaer, echtgenote van Jan Walraeve en moeder van Johan. Zij was één van onze vroegste leden en heeft ontelbare kilometers op onze stoomlocs gereden. Wij wensen Jan en Johan en hun familie sterkte in deze moeilijke dagen. Wij zullen Mia nooit vergeten.
    Condoleren kan via volgende link :
    http://www.pues.be/condoleren/Mia%20VAN%20RILLAER

  • za. 15/08
    Dat het de hele dag regende, dat hebben we geweten. Dat K3 voor een spetterende show heeft gezorgd, dat hebben we geweten. 't Was nat, maar 't was plezant. (foto's Dani)

  • do. 13/08
    Iemand die als jongen met kleine treintjes speelt en daarna met wat grotere op onze spoorbaan om tenslotte er zijn beroep van willen maken, dat is toch speciaal. Ons lid Kees De Vries die deed dat : hij is thans 'auszubildender' bij de Harzer Schmalspurbahnen. Hier staat hij op de foto met de andere leerlingen :

  • di. 23/06
    Tweede dag schoolrijden : veel kindjes, grote drukte en toch nog een laatste ritje met enkele medewerkers (foto's Dré) :



  • zo. 21/06
    Weer een nieuwe jonge machinist op het spoor, bijgestaan door zijn bompa (foto's Dré) :

  • vr. 19/06
    Het eerste konvooi kinderen tijdens de 'gratis ritjes voor scholen' is al voorbij geweest (foto's Dré Lemmes) :

     

  • do. 11/06
    De DR 05 003 van Lor Verheyden deed vandaag succesvol zijn maidentrip. Dré legde het gebeuren vast :
     

  • di. 09/06
    Na een vergadering op het kabinet van burgemeester Eric Vos met beleidsmensen en de initiatiefnemers van het optreden van K3 op 15 augustus, werd besloten om het weekend van 15 en 16 augustus te laten doorgaan als een gewoon weekend voor de minitreinen (dus van 13 tot 18 uur), terwijl de zomerstoomdagen verplaatst worden naar het weekend daarna, dus op 22 en 23 augustus, telkens van 10 tot 18 uur.

  • zo. 07/06
    Locomotief Steinz heeft de hele namiddag probleemloos gereden terwijl de nieuwe eigenaar van de 'koe&kalf' met zijn stralende glimlach niet van de machine was weg te krijgen...

  • do. 14/05
    Vandaag deed een machtig grote nieuwe locomotief zijn intrede in het park : de DR 05003 van Laurent Verheyden. Dré heeft er beeldjes van geschoten :

  • zo. 03/05
    Enkele leden waren aanwezig op de festiviteiten van de Maasoeverspoorweg in Barendrecht en Jan Vlummens heeft enkele kiekjes gemaakt :
     
     

  • di. 07/04
    Met het oog op een eventuele nieuwbouw werden vandaag sonderingswerken uitgevoerd in het park :

  • zo. 05/04
    Opening van het seizoen, reporter Guy Van Nieuwenhuysen en fotograaf Toon Otten van de 'Gazet van Antwerpen' heeft er een reportage over gemaakt : "Stoomtreintjes puffen weer door Stadspark. Het Paasweekend is traditioneel ook het startschot voor het nieuwe seizoen van de Stoomgroep Turnhout. Zij maken met hun schaalmodellen ritjes door het park, en jong en oud mag mee. De Stoomgroep Turnhout heeft de winter weer netjes besteed aan het opknappen en onderhouden van de locomotieven en wagonnetjes, zodat ze in het paasweekend weer door het Stadspark konden puffen. Met hun fraaie spoorvoertuigen maken ze voortaan elke zaterdag, zondag en feestdag van 13u tot 18u ritjes door het park. Voor kinderen is het een plezier om als passagier mee te mogen sporen, maar ook veel volwassenen slaan een tochtje niet af."


  • di. 17/02
    In Antwerpen werd de laatste hand gelegd aan de wissel op profielspoor. Nog 2 latjes aan te brengen voor de wisseltongen en hij is helemaal klaar. Ziet er mooi uit.
     

  • za. 14/02
    Er is begonnen met het zagen van de eiken balkjes. Een nieuw stuk modelspoor werd gelegd.

  • ma. 09/02
    Een nieuwe lading eik werd afgehaald in Leest en is klaar om gezaagd te worden

  • za. 10/01
    De nieuwjaarsreceptie is achter de rug, het was heel gezellig en er warren massa's drankjes en hapjes. Dikke proficiat aan de uitbaters van de Fit-O-Mania die alles netjes verzorgd hebben..
     

  • za. 17/01
    De laatste hand werd gelegd aan een nieuw stuk profielspoor, de baan is weer intact. Ondertussen werden enkele nieuwe stoomketels getest terwijl Sus druk bezig was met de revisie van de Veno en Eddy zijn handen vol had met het frezen van de spoorklemmetjes, zodat Dani die weer kon uitboren...


© 1985-2024  Dani Bellemans
last update 16/04/2024